Стало відомо, скільки повинні протриматися ЗСУ, щоб орки вичерпали свій ресурс

Силам оборони треба протриматися на східному фронті ще два тижні і окупанти цілком вичерпають свій ресурс, про це в ефірі Freedom сказав військовий експерт Владислав Селезньов

Сили оборони можуть стабілізувати свій східний фронт, хоча це і є складним завданням, вважає Владислав Селезньов. За його словами, на полі бою основним фактором є ресурс. Правда в тому, каже експерт, що Україна втратила дуже багато часу, коли очікувала надходження допомоги від американських партнерів. Саме цей фактор і спричинив до того, що станом на зараз стабілізувати ситуацію на фронті дуже складно, додав експерт.

При цьому Селезньов підкреслив, що для російських окупантів є надзвичайно важливим захоплення всієї Донецької області. Саме тому, навіть попри величезні втрати загарбники продовжують свій наступ на східній ділянці фронту.

"Динаміка непроста, тому ми маємо чітко розуміти, що тут і зараз зумовлюється весь процес літньої наступальної кампанії ворожої армії”,
— підкреслив Селезньов.

Втім, за його словами, треба розуміти, що наступальна кампанія окупантів триває уже сім місяців. За його словами, насправді операції такого рівня тривають найбільше п’ять місяців. А це означає, каже експерт, що армія загарбника зазнала не тільки величезних втрат, а і зараз діє на межі своїх можливостей.

Селезньов вважає, що Силам оборони необхідно протриматися кілька наступних тижнів, після цього, на його думку, наступальний потенціал ворога буде цілковито виснажений.

Після цього, додав експерт, Генеральний штаб України буде ухвалювати рішення, яким чином Сили оборони будуть діяти, де і протягом якого періоду часу.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що ворожа армія встановила в Україні кілька антирекордів. Зокрема, мова йде про втрати особового складу.