Стало відомо, скільки цивільних залишається у Торецьку, де незабаром ворог може увійти у місто

У Нацполіції кажуть, що намагаються евакуювати цивільних, і додають, що вже є факти повернення громадян після евакуації

Майже щодня у Торецьку та прилеглих районах фіксують поранених або загиблих серед цивільного населення. Минулої доби з Торецька евакуювали понад 10 осіб, повідомив начальник відділу комунікацій Нацполіції у Донецькій області Павло Дяченко в ефірі Громадського радіо.

За його словами, евакуація дуже ускладнена через постійні обстріли з боку ворога, який використовує керовані авіабомби та артилерію. Росіяни, каже Дяченко, безперервно атакують усі населені пункти прифронтової зони, включаючи Торецьк. Проте, за його словами, Нацполіція намагається не залишати людей і продовжує евакуаційні заходи. Особливо вони наголошують на необхідності швидкої евакуації через обстріли та ворожі FPV-дрони.

Він додав, що навіть з тих районів, куди важко дістатися, намагаються евакуювати людей. Однак фізично неможливо евакуювати в зонах активних стрілецьких боїв.

За його словами, у Торецьку залишається приблизно 3 тисячі людей. Випадки повернення людей після евакуації вже зафіксовані. В місті офіційно більше немає дітей.

Дяченко також зауважив, що більшість евакуйованих з Торецька - це літні люди, які наважуються на евакуацію лише в критичних ситуаціях.

"Працюємо по всіх напрямках, повністю по території Донецької області. Евакуаційні загони "Білий Янгол" проводять постійну евакуацію: це й родини з дітьми, й літні люди, й люди з інвалідністю", - підкреслює спікер.

Окрім того, Дяченко повідомив, що в Торецькій громаді майже щодня фіксуються випадки поранень або загибелі людей. Усі ці інциденти документують слідчі оперативні групи.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що за словами військових, попри важку ситуацію у Торецьку все ще залишається багато цивільних.