Стало відомо, що КНДР отримає за своїх військових, яких відправить "на забій" в Україну

КНДР готова відправити в Україну кілька тисяч своїх військових, щоб вони допомогли армії Путіна у війні

Північна Корея може відправити тисячі військовослужбовців для підтримки загарбницької війни Росії проти України. Про це в ефірі Радіо NV заявив військовий експерт Павло Нарожний. Він зауважив, що армія КНДР дуже потужна, її чисельність складає близько 1 мільйона осіб, а країна постійно готується до війни.

Нарожний наголосив, що Північна Корея, будучи диктаторським режимом, виховує людей для війни з самого дитинства. Він нагадав, що у 1950-х роках Південна Корея змогла протистояти Північній лише завдяки допомозі США, оскільки армія Північної Кореї була набагато сильнішою.

За словами експерта, КНДР має один із найбільших артилерійських арсеналів у світі. Близько 50% снарядів, які зараз використовує Росія, надходять саме з Північної Кореї, включаючи артилерійські установки. Однак, крім зброї, у КНДР є величезна кількість людських ресурсів, які в умовах диктаторського режиму не мають значної вартості.

Нарожний підкреслив, що хоча малоймовірно, що північнокорейські солдати будуть воювати на передовій через мовний бар'єр, вони все ж можуть виконувати важливі завдання в тилу. Наприклад, інженерні війська КНДР можуть будувати інфраструктуру, тоді як російські інженери будуть перекинуті на фронт.

Експерт також зазначив, що російський лідер Володимир Путін залучив лідера КНДР Кім Чен Ина до війни через зниження бойового духу серед росіян. У відповідь Північна Корея може отримувати продовольство та військові технології від Росії.

Інститут вивчення війни також повідомляє, що КНДР може відправити на допомогу Росії кілька тисяч військових, що еквівалентно одній-двом бригадам. Нарожний наголосив на необхідності міжнародної реакції, щоб не допустити подальшого збільшення контингенту північнокорейських солдатів.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, чим війська КНДР можуть загрожувати уркїнським військовим.