Стало відомо, окупацію якогось міста Путіну хочуть подарувати на день народження

У РФ хотіли до дня народження Путіна звільнити Курську область, але не зможуть цього зробити, тому й посилили штурм Вугледара

Накати російських окупаційних військ на Вугледар нині відбуваються в режимі каруселі, нон-стоп – 24/7, заявив військовий оглядач групи "Інформаційний опір" Олександр Коваленко. За його словами, командування сил ворога ставить чіткі накази захопити місто якнайшвидше і за будь-яку ціну. При цьому експерт додав, що поля довкола Вугледара всипані не лише тілами російських окупантів, а й технікою. Такої кількості техніки ворог не застосовував, так само, як і не втрачали, в районі Вугледару більше року, додає експерт.

"Вугледар це, звичайно, перший крок окупантів до відновлення залізничного сполучення через Волноваху. Але, просуваючись розмірено, без суїцидальних накатів, так чи інакше, але вони мали б можливість вийти до міста пізніше і розгорнути бої загород до кінця 2024 – початку 2025. Але ні, наступ командування окупаційних військ максимально каталізувало, особливо з другої половини вересня. І треба ж, що відбувається на іншому кінці театру бойових дій – у Курській області", - каже Коваленко.

За його словами, у Курській області у російських військ, що почалося епічне контрнаступ, наглухо затихло. Причому справи настільки погані, що диктатор Володимир Путін, який дивиться за ситуацією, призначив безпосередньо Бортникова, після того як Дюмін не впорався з покладеними на нього обов'язками.

"Але, Путіну до дня народження необхідна “велика перемога”, якою мало стати “звільнення від нацистів” Курської області, але цього вже точно не станеться. Тому з окупаційних військ вичавлюють хоч щось і цим хоч щось є окупація Вугледару, заради якої готові покласти тисячі окупантів та сотні одиниць техніки", - каже Коваленко.

За його словами, наступ на Вугледар має не просто тактичне, а й оперативно-тактичне значення, це правда, але оскільки воно проводиться – це виключно політичне рішення.

"Плюсом у ньому для нас є те, що російські війська в його ході втрачають в рази більше людського ресурсу і найголовніше - техніки, ніж якби це відбувалося стабільно і вивірено", - підсумував експерт.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що ситуація в Вугледарі вкрай складна, залишилася одна дорога, якою можуть скористатися ЗСУ для виходу з міста.