Стало відомо, коли ворог врешті припинить штурми і візьме оперативну паузу

Росіяни будуть наступати до січня місяця і тільки тоді можуть взяти оперативну паузу

Аналітики вважають, що активність російських військ досягла свого піку і може тривати ще кілька тижнів, після чого противник, ймовірно, візьме оперативну паузу. При цьому, як заявив в коментарі РБК-Україна керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко, Росія стягнула на лінію фронту близько 500 тисяч військових, що значно перевищує кількість сил на початку повномасштабного вторгнення.

Мусієнко зазначив, що наразі складно прогнозувати, коли відбудеться наступний великий удар, однак, за його припущенням, Москва намагатиметься досягти своїх цілей до кінця року.

"Звичайно, вони можуть знижувати інтенсивність бойових дій. Але до зими РФ ще намагатиметься наступати і досягати певних цілей. До грудня включно і приблизно з січня, думаю, може взяти оперативну паузу", - заявив він.

Аналізуючи ситуацію на фронті, експерт підкреслив, що російські війська, ймовірно, продовжуватимуть масові штурми з використанням піхоти, не зважаючи на втрати.

"Сподіваюся, наші готуються до такого сценарію. Зараз українські війська наносять стримувальні удари, ведуть активну оборону. Давати відсіч і тримати фронт вдається. Ситуація складна, можливо, доведеться відійти ще в різних місцях. Але катастрофи немає", - резюмував експерт.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що ЗСУ та окупанти готуються до найбільш масштабної битви з початку війни. Мова йде про бій за Курахове. Ворог збирає 250-тисячне угрупування, щоб розпочати битву за це місто, яке має величезну промзону. Вся промка має площу у ~8 кв. км або ж у вісімнадцять Ватиканів чи чотири Монако. Або майже дві площі авдіївського коксохіму.