Стало відомо, коли Сили оборони можуть вийти із Селидового

Ситуація в Селидовому складна, незабаром розпочнуться міські бої

Обстановка в районі Селидового є вкрай напруженою і порівнянною з ситуацією біля Торецька, про це в ефірі "Еспресо" відзначив військовий експерт, полковник ЗСУ та колишній речник генерального штабу ЗСУ Владислав Селезньов.

"Ситуація в районі Селидового не менш складна, ніж в районі Торецька. Що відбувається: ворог продовжує застосовувати свою тактику флангових ударів. Вона дається взнаки. Починаючи від операції в районі Попасної ворог часто-густо використовує цю тактику для того, щоб брати під контроль наші населені пункти. Бо коли стає питання: що важливіше, життя наших воїнів, які де-факто внаслідок цих флангових ударів можуть опинитися в повному оточенні, чи квадратний кілометр української землі - відповідь на це питання, як на мене, абсолютно очевидна", - зазначив він.

За словами експерта, Збройні Сили України проводять маневри на цьому напрямку фронту і відходять на нові рубежі, втрачаючи контроль над окремими населеними пунктами. Він припустив, що, ймовірно, так буде і цього разу, оскільки ворог концентрує величезні ресурси для атаки на Селидове.

Селезньов також зауважив, що ситуація залишається вкрай складною та загрозливою. За його словами, досі Сили оборони не спромоглися знайти ефективні засоби протидії таким зухвалим ворожим атакам.

Експерт спрогнозував, що найближчим часом у Селидовому розпочнуться міські бої.

"А от тільки-но ворог реально буде загрожувати перерізанням останньої дороги, дороги життя, яка логістично забезпечує весь гарнізон в Селидовому. Ми скоріше за все побачимо маневр на оборону і відхід наших воїнів з цих рубежів та позицій, які вони тримають всередині того ж самого Селидового. Ситуація не є обнадійливою, тенденції досить загрозливі", - підкреслив Селезньов.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що за інформацією німецького аналітика Юліана Рьопке, російські війська увійшли в місто Селидове на Донеччині, яке успішно захищалося з літа.