Стало відомо, де в окупантів на фронті щодня є просування

Найгірша ситуація для ЗСУ склалася на Покровському напрямі

Наразі пріоритетною метою окупанта залишається вихід на адміністративні кордони Донецької області, каже військовий Кирило Сазонов. За його словами, для окупантів тут нічого не змінилося, вони далі на фронті лізуть та поспішають. При цьому він додав, що з Донецького напрямку ворог не перекидає підкріплення до Курської області.

Сазонов повідомив, що в Торецьку наші нові штурмові групи та ССО справді зламали всі плани противника і навіть усі песимістичні прогнози.

"Окупанти не змогли увійти в Торецьк і продовжують бомбардувати його з усього. Наші нав'язали їм постійні невеликі бойові зіткнення в передмісті Торецька. Все відбувається швидко, зненацька і ворожа арта просто не встигає за такими подіями. Дрони встигають, на жаль. Але у цю гру ми повноцінно граємо удвох", - заявив військовий.

При цьому, за словами Сазонова, коли говорять про просування противника у Нью-Йорку, Залізному, Південному та Північному – робіть поправку. Він наголосив, що тут за фактом противник не бере територію під контроль, а розширює зону бойових дій.

"Наші групи легко заходять на ту територію, яку супротивник уже відзначив як свою. І зачищають там все швидко у нуль. Потім швидко йдуть. Іноді снаряди противника бадьоро прилітають вже порожнім місцем. Не знаю, що вони там пишуть згодом у звітах. Реально вони нас вичавлюють, заходять, але… територію не контролюють. Сил не вистачає. Війна знову змінюється, і виходить тут якесь суцільне розширення сірої зони", - заявив Сазонов.

Щодо Часового Яру, то там спроба механізованого штурму перед вихідними закінчилася повним провалом. На цьому напрямі, каже Сазонов, ворог продовжує прориватися маленькими групами штурмовиків через канал, щоб закріпитися там і забезпечити своїм плацдарм для стабільного переходу.

"Тактика логічна, але поки що закінчується однаково – група, що перейшла канал, змушена працювати автономно і швидко вирушає слухати улюбленого Кобзона", - підкреслив військовий.

При цьому він додав, що загарбники з технікою до міста більше не лізуть.

"Чи минулий хворобливий урок таки переконав їх у тому, що ідея хр*нова, чи реально все що їздить, перекидають поруч на Покровський напрямок. Там реальна жесть навіть у порівнянні з Торецьком", - додав Сазонов.

Щодо Покровська, то там, каже військовий, на жаль, у ворога практично щодня є просування.

"Не велике. Для паніки немає причин. Противник не прорвав фронт, як наші в Курській. Його всюди зустрічають. Але поступ є і окупанти кидають туди всі ресурси. Для розуміння: Під годинником за добу 6 спроб великих штурмів, вважаючи Кліщеївку та Іваньківське. Під Торецьком зіткнення вважати не сенсу, серйозних спроб наступу за добу – чотири. На Покровському – тридцять", – каже Сазонов.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, як Путін хоче помститися за прорив у Курській області.