Стало відомо, чому ворог на Покровському напрямку має успіхи, а Сили оборони втрачають території

Ворог має багато переваг на Покровському напрямку, які використовує і змушує Сили оборони відступати

Російське командування готове до великих втрат, що зумовлює запеклість боїв на Покровському напрямку, заявив в ефірі Freedom військовий експерт Сергій Грабський.

Він зазначив, що російські окупанти здійснюють так звані “голчасті просування”. За його словами, якщо подивитися уважно, то росіяни рухаються вздовж посадок, уникаючи відкритих місць, і ведуть бойові дії невеликими групами. Потрібно розуміти, каже експерт, що загарбники можуть дозволити собі значні втрати, що створює перевагу над українськими Силами оборони, які обороняються.

Експерт також нагадав про фактор КАБів та артилерійську перевагу російської армії, що дозволяє перетворювати місцевість перед ними буквально на "місячний пейзаж".

“І використовуючи ці переваги, противник просувається якраз на Покровському напрямку. Знову ж таки, не забуваймо, що динаміка бойових дій, активність бойових дій дуже висока. І для того, щоб створити певні укріплення, достатньо такі капітальні, якщо можна так сказати, потрібен час. І ці укріплення потрібно створювати на відстані, яка унеможливлює вплив по них противника. І з цим пов’язано те, що ми зараз переходимо до такої маневрової війни невеликими групами. І противник просто банально, маючи більше ресурсів, може собі дозволити маневрову війну на більшій кількості напрямків, намагаючись розосередити наші війська. І з цим пов’язана складність бойових дій”, — сказав Грабський.

Окремо він звернув увагу на особливості рельєфу на цьому напрямку — лісостепова зона.

За його словами, сховатися та створити укріплення тут досить складно. Це ускладнює тактичну оборону та призводить до втрати територій України на цьому напрямку, додав Грабський.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що саме на Покровському напрямку може бути прорив ворога.