Стало відомо, чому скасували проведення другого саміту миру

Про те, що другий саміт миру скасують, стало зрозуміло ще у серпні, коли ЗСУ розпочали операцію в Курській області

Ще в серпні після того, як Сили оборони розпочали операцію в Курській області, стало зрозуміло, що в листопаді не буде жодного другого саміту миру, заявив політолог Максим Ялі.

За його словами, говорити про мирні домовленості в момент, коли бойові дії виходять на пік і обидві сторони не сприймають одна одну всерйоз - утопія.

"А робити другу імітацію і паритися тим, що черговий "Маврикій" приєднався до підсумкового комюніке, що складається з 3-х пунктів "мирного плану", що складається з 10-ти, собі дорожче. Тим більше, що Росія не погодиться брати участь на даному етапі за жодних умов після "курського ляпаса Путіну"", - каже Ялі.

Тим більше, додав політолог, що зараз усі очікують на підсумки президентських виборів у Сполучених Штатах.

"А подібні саміти, для участі в яких запрошують десятки світових лідерів, готуються щонайменше півроку. Тож немає тут жодної зради, а просто оголосили те, що й так було давно очевидно людям, які знаються", - зазначив політолог.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав , що в Офісі президента повідомили, що другий саміт миру не відбудеться в листопаді, як це очікувалося раніше. Як повідомила радник глави Офісу президента Дар'я Зарівна, до листопада все ж таки мають бути завершені всі підготовчі роботи для його проведення. За словами Зарівної, зараз проводяться конференції з кожного пункту "Формули миру". Ці заходи спрямовані на узгодження ключових питань та завершуються прийняттям комюніке, яке стане основою для мирного плану, що обговорюється на саміті. При цьому відомо, що в РФ категорично відкинули можливість участі у другому саміті миру, зазначивши, що Кремль не обговорюватиме "формулу миру" президента Володимира Зеленського.