Стало відомо, чому окупанти біснуються та планомірно знищують Харків

Російські терористи сьогодні завдали 15 ракетних ударів по Харкову. За попередньою інформацією загинуло 6 людей, 11 – отримали поранення. Під удар знову потрапила цивільна інфраструктура

Російські терористи 23 травня завдали 15 ракетних ударів по Харкову. За попередніми даними, загинуло 6 людей, ще 11 – отримали поранення. Як повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, усі удари було завдано по цивільній інфраструктурі.

У свою чергу мер Харкова Ігор Терехов повідомив, що російські загарбники завдали удару по транспортній інфраструктурі та одному з підрозділів комунального підприємства, яке займається життєзабезпеченням міста. Також один удар було завдано по приватному підприємству. Воно займалося виготовленням друкованої продукції. Після удару по цьому підприємству спалахнув цех з папером.

Як підкреслив політолог Олексій Копитько, російські терористи почали частіше та інтенсивніше бомбардувати Харків і цьому є кілька пояснень. По-перше, наголошує експерт, росіяни не змогли вирішити поставлені завдання на фронті. За його словами, українські військові у найважчих умовах, але все ж таки тримають оборону і завдають ворогові колосальних втрат.

По-друге, наголошує політолог, жителі Харкова в основному не злякалися інформаційного тиску, а без гуманітарної кризи Москва своїх цілей не досягне.

І, по-третє, росіяни бомбять Харків тому, що можуть.

"Бо можуть. Поки що немає засобів відігнати російську авіацію та дістати пускові установки на землі",
- зазначив Копитько і додав, що Україна веде активну роботу, щоб вирішити цю проблему.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав про те, що президент Володимир Зеленський просить надати Україні хоча б дві установки ЗРК "Патріот", щоб захистити Харків від ракетних ударів та можливої окупації. Але, Штати, замість зброї вирішили допомогти Харкову генераторами.