Стало відомо, чому не сталося нового наступу на Київ та Волинь

Як випливає із секретного документа Міністерства оборони США, що потрапив у мережу внаслідок масштабного витоку, чутки про новий наступ на Київ були дезінформацією Генштабу ЗС РФ

Інформація про новий наступ на Київ та Волинь з території Білорусі спочатку була дезінформацією Генштабу ЗС РФ. Мета таких чуток була одна – переконати українську розвідку у можливості нового наступу на Україну з території Білорусі. Це випливає із секретного документа Міністерства оборони США, що потрапив у мережу внаслідок масштабного витоку. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Радіо Свобода".

У вивченому "Радіо Свобода" документі йдеться про те, що операція з "оперативного маскування" проходила з 3 по 10 лютого. Керівники Головного оперативного управління Генштабу ЗС РФ, за даними Пентагону, заявили, що "успішно переконали українські розвідувальні служби у можливості спільного російсько-білоруського наступу з білоруської території".

З цією метою в РБ перекидали "Іскандер-М" та інше озброєння, проводили навчання мобілізованих та льотно-тактичні навчання.

У Збройних силах України також нібито вважали, що навчання в Білорусі мобілізованих для 2-ї гвардійської мотострілецької дивізії ЗС РФ та підготовка підрозділів 6-ї мотострілецької дивізії 3 армійського корпусу РФ є спробою Росії потай сформувати боєготові підрозділи для наступу на Волинському напрямку – для створення у доставці західної військової допомоги Києву.

Читайте також на порталі "Коментарі" – чого панічно боїться Путін – чому без двійників йому не обійтися.

Також видання "Коментарі" повідомляло – у Держдепі США відреагували на "миротворчі" пориви президентів Франції та Бразилії, а також деяких республіканців, які намагаються посадити Київ та Москву за стіл переговорів. Заступник прес-секретаря Держдепартаменту США Ведант Пател наголошує, що під час переговорів не можна ставити Росію та Україну на один рівень, тому що перша прагне стерти кордони другий, а друга намагається захистити своє життя. Про що говорить "миротворчий хоровод" останнього часу? Портал "Коментарі" із цим питанням звернувся до експертів.