Стало відомо, чи розглядає влада евакуацію мешканців з Харкова

Як відзначив міський голова Харкова Ігор Терехов в коментарі «Інтерфакс-Україна», влада міста не планує евакуацію мешканців

Міська влада Харкова не розглядає варіант часткової евакуації населення через російські обстріли, зокрема, про це повідомив мер Ігор Терехов. За його словами, Харків орієнтований на відновлення. Він пообіцяв, що міська влада збудує метро, сучасний електротранспорт, електробуси, закупить когенераційні установки.

Терехов також додав, що в Харкові вже побудовано першу підземну школу, а до 1 вересня планується спорудити ще кілька. За його словами, в місті зруйновано понад 9 тисяч будинків, половину закладів освіти та дитячих садочків, 40 об'єктів охорони здоров'я. З 23 березня Харків повністю заживлений з інших регіонів України через відсутність власних ТЕЦ і трансформаторних підстанцій.

Міський голова наголосив, що для забезпечення тепла та енергопостачання взимку Харків будує децентралізовану систему енергозабезпечення, опалення та водопостачання і потребує міжнародної підтримки.

Зараз понад 150 тисяч жителів Харкова залишилися без житла, і є великий попит на відновлення та будівництво нових будинків.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що місяць тому російські окупанти розпочали повторний наступ на Харківську область. Як відзначив голова області Олег Синєгубов, у самому Харкові дійсно зменшилась інтенсивність ракетних обстрілів ворога. При цьому він нагадав, що за словами президента Володимира Зеленського, буде ухвалено низку рішень, які сприятимуть захисту як міста Харкова, так і області.

При цьому як цинічно заявив кремлівський диктатор Володимир Путін, російські війська не мають намір захоплювати Харків.