Стали відомі плани окупантів щодо Покровська: що задумав ворог

Росіяни прагнуть скоротити відстань до Покровська і підійти до нього на відстань 2-3 км

Бої на Покровському та Курахівському напрямках залишаються інтенсивними, але ворогу не вдається просунутися вперед. ЗСУ успішно стримують окупаційні сили, не дозволяючи їм наблизитися до Покровська, повідомив в ефірі Freedom військовий аналітик Олексій Гетьман.

За його словами, російські війська намагаються оточити місто, атакуючи з півночі через Нью-Йорк та з півдня в напрямку Курахового. Мета ворога — вирівняти лінію фронту навколо Покровська та ускладнити логістичні можливості ЗСУ.

Гетьман переконаний, що російська армія шукає слабкі місця в обороні, щоб підійти ближче до міста та розпочати мінометний обстріл українських позицій. За словами експерта, окупанти прагнуть скоротити відстань до 2-3 км, що дозволить їм вести прицільний мінометний вогонь. Зараз це близько 10 км.

Втім, за його словами, у Покровську вже створено серйозні фортифікаційні споруди, і ворог шукає слабкі місця в нашій обороні, намагаючись атакувати з обох флангів. Однак значних просувань немає, ситуація залишається динамічною, додав експерт.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що фактично окупанти намагалися повторити або вдати, що зараз не дуже 2024 рік, а весна 2022 року, одночасно наступати скрізь, каже військовий Кирило Сазонов. За його словами, росіяни підтягнули резерви, підзбирали бк і техніку та пішли на штурми.

Також "Коментарі" розповідали, що просування росіян на Курахівському напрямку, станом на зараз в напівоточенні перебувають підрозділи н.п. Острівське і Олександропіль і все що східніше річки Вовча. За словами експертів, йде мова також про тактичний відступ біля Неліпівки на Торецькому напрямку. Окрім того, ворог має не критичне просування під Покровськом.