Стала відома схема, за якою Росія спонукає громадян РФ переїжджати в окупований Маріуполь

Раніше Росія залучала мігрантів для поселення на тимчасово окупованих територіях України, а тепер платить гроші громадянам РФ для життя на українських землях.

Росія платить громадянам РФ за те, щоб вони переїхали на тимчасово окуповані території України та почали там жити. За словами радника міського голови Маріуполя Петра Андрющенка росіяни самі раді заселятись в покинуті через війну українські квартири.

В ефірі телеканалу "Еспресо" Петро Андрющенко розповів про міграцію росіян на тимчасово окуповані території, зокрема і до Маріуполя. За його словами, влада Росії платить своїм громадянам за переїзд в Україну.

"Росіянам платять за те, щоб вони приїжджали й жили в тимчасово окупованому Маріуполі. Тобто вони отримують гроші. За ці кошти вони можуть купити меблі й зробити ремонт. Окупанти видають ордери на квартири, які вони визнали безхазяйними", - повідомив Андрющенко.

За його словами, ця схема активно просувається окупантами. Росія раніше відправляла на тимчасово окуповані території мігрантів, але сьогодні росіяни самостійно готові переїжджати в Маріуполь.

"Уже мігрантів вони не спонукають переїжджати. Й дивно те, що самим росіянам дуже подобається ідея з переїздом до окупованого Маріуполя. Тобто вони приїжджають на руїни й заселяють наші квартири", - наголосив Петро Андрющенко.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко розповів про масовий перекид військової техніки росіян на новий напрямок на півдні України.

Також "Коментарі" писали про те, що росіяни масово тікають в Європу. Вони переважно обирають одну країну, яку вже встигли перетворити на "маленьку Москву", де відкривають свій бізнес та поширюють російську культуру.