США знову допомогли РФ: ЗМІ дізналися про шокуючу допомогу агресору від Білого дому

Україна могла знищити десятки російських літаків, але США заборонили використовувати для атаки свої ракети

Україна влітку мала унікальну можливість атакувати російську авіабазу "Малишево" і знищити авіапарк ворога, проте США не дозволили використати для цього ATACMS, повідомляє Forbes.

Як повідомляє видання, на початку літа 47-й гвардійський бомбардувальний авіаційний полк ВПС Росії розмістив десятки літаків Су-34, які скидають керовані авіабомби на територію України, на відкритій стоянці на авіабазі "Малишево" у Воронезькій області, за 160 км від кордону з Україною.

У статті йдеться про те, що воронезьке "Малишево" добре захищене, тому українці просили дозволу атакувати цю базу своїми найкращими ракетами армійського тактичного ракетного комплексу американського виробництва ATACMS, які практично неможливо перехопити. Однак адміністрація президента США Джо Байдена відмовила.

Білий дім зазначив, що ці ракети можуть бути застосовані лише на тимчасово окупованих територіях.

Ці дискусії не залишились непоміченими росіянами, тому вони вирішили вивести Су-34 з "Малишево" та інших прикордонних аеродромів. Наразі багато Су-34 розташовано на базах за сотні миль від кордону, що робить їх невразливими як для українських безпілотників, так і для ATACMS.

Журналісти Forbes підсумували, що якщо Білий дім колись дозволить використання ATACMS для ударів по російських аеродромах, це може бути вже занадто пізно.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що у Верховній Раді також звернули увагу на те, що Сполучені Штати допомагають Росії і не дають Україні отримати перемогу над ворогом. Там відзначили, що надаючи Україні підтримку Білий Дім обмежує її додатковими умовами по типу "бити можна, але не далеко, бити не можна, тому що зросте ціна на нафту, Кремль не чіпати".