США відправить в Україну "Вампірів". Вони перетворюють машини на смертоносну зброю проти безпілотників

До нового пакету військової допомоги входять модульне ракетне обладнання, яке американці називають VAMPIRE.

Американці в середу оголосили про новий пакет підтримки для України, яка веде війну проти Росії. У цьому пакеті відправлять артилерію та зенітну техніку на 3 мільйони доларів. Серед іншого у ньому присутня автомобільна модульна ракетна установка під ім’ям "Вампір". Це обладнання має одну особливість, яка значно полегшує його використання.

"Вампірів" виготовляє американська компанія L3Harris. Це чотириствольна ракетна установка, яка має лазерне наведення для знищення цілей. Що важливо, для роботи зброї не потрібен спецтранспорт. Установка легко переміщується і встановлюється за дві години на позашляховиках.

Заступник міністра оборони США з питань політики Колін Каль, сказав, що "Вампіри" за своєю суттю є зброєю проти безпілотників.

"Використовувати його в боротьбі з безпілотними апаратами дуже важливо, оскільки Росія від початку вторгнення дуже часто використовує безпілотники з метою спостереження та полегшення наступних ракетних атак. Володіння Україною такою зброєю могло б значно полегшити усунення російської техніки з неба". – прокоментував відправку нової техніки Колін Каль.

Хоча система Vampire не рекламується компанією L3Harris, як зброя для боротьби з безпілотниками, Україна використовувала подібні засоби для знищення безпілотних літальних апаратів протягом усієї війни з Росією.

Більше про американську установку Vampire дивіться у відео нижче:

Раніше, портал "Коментарі" вже повідомляв, яку зброю отримала Україна з усього світу. А також про те, які країни підтримали фінансовою допомогою найбільше. Серед лідерів США, Сполучене Королівство та Польща.