Союзник РФ готується відправити на війну до України свої війська: деталі

Росія підписала військовий договір із Північною Кореєю

Пхеньян готується посилити співпрацю з Кремлем, погодившись не лише нарощувати постачання озброєння, а й відправивши своїх військових до України, посиливши наступальну міць країни-агресора. Можливість такого розвитку сценарію дуже ймовірна. Як повідомляє портал "Коментарі", про це заявив міністр оборони Південної Кореї Кім Йонг Хен, якого цитує The Korea Times.

Під час звернення до законодавців на парламентських слуханнях міністр нагадав про те, що Росія та КНДР підписали взаємний договір, подібний до військового союзу.

"Оскільки Росія і Північна Корея підписали взаємний договір, подібний до військового союзу, можливість такого розгортання (відправлення військ в Україну, - ред.) є дуже ймовірною", - заявив міністр.

Зокрема, він додав, що нещодавнє повідомлення про загиблі військові КНДР на тимчасово окупованих територіях України також, ймовірно, "правдиве".

Читайте також на порталі "Коментарі" - НАТО загрожуватиме "трагічні наслідки", якщо Північноатлантичний альянс продовжуватиме "зазіхати на гідність, суверенітет, безпеку та інтереси КНДР". Пхеньян продовжить докладати зусиль, щоб захистити себе від загроз із боку США. Як передає портал "Коментарі", таку заяву зробив неназваний спікер Міністерства закордонних справ (МЗС) КНДР, якого цитує північнокорейське державне інформагентство KCNA.

Спікер зазначив, що критика щодо співпраці Північної Кореї та Росії нібито свідчить про те, що НАТО "збирається вийти на першу лінію протистояння з КНДР. У тому числі Пхеньян "глибоко стурбований" тим, що Альянс "обговорює законне співробітництво між незалежними суверенними державами, спотворюючи суть української кризи".