Соціологи розповіли, за чим на фронті слідкують майже всі українці

Українці уважно слідкують за подіями навколо Соледару та Бахмуту

Військові дії в районі Соледару та Бахмуту Донецької області останні місяці в епіцентрі новин, адже там точаться найзапекліші бої і там неймовірними зусиллями ЗСУ стримують наймасованіші атаки противника. Саме тому майже 86% українців уважно слідкують за новинами з Донбасу, переймаючись тим, чи вдається відбивати атаки росіян. Як інформує видання "Коментарі", про це свідчить результати соціологічного дослідження компанії "Active Group" за допомогою онлайн-панелі "SunFlower Sociology".

Так, згідно даних дослідження позитивно на запитання: чи слідкуєте ви за ситуацією навколо Соледару та Бахмуту, відповіло 85,8% респондентів. 10,1% співвітчизників відповіли, що щось чули про це, але не певні в достовірності інформації. І лише 4,1% українців нічого не знають про те, що відбувається біля Соледару та Бахмуту.

Зазначимо, за останньою інформацією, щоб захопити Соледар ворог кинув у бій найбільш професійні загони "вагнерівців" і росіянам вдалося відтіснити українських захисників. Проте про оточення Бахмуту, як розповідають російські пропагандист, насправді мова не йде. Позиції ЗСУ як і раніше міцні.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Німеччина, яка потрапила під град критики після того, як заблокувала масове постачання танків Leopard Україні, намагається вийти з незручної ситуації. Глава МЗС ФРН Анналена Бербок запевняє, що її країна не заперечуватиме, якщо Польща вирішить передати Україні свої танки Leopard. А новий керівник Міноборони Німеччини Борис Пісторіус запевняє, що найближчим часом буде ухвалено рішення про те, чи відправляти танки Leopard 2 в Україну. Експерти проаналізували ці "танкові бої" спеціально для видання "Коментарі".