Скільки Кремль платить своїм "чиновникам" на окупованих територіях України

Кандидатів відбирають з числа слухачів кремлівської "Школи губернаторів" і випускників конкурсу "Лідери Росії"

Цього літа російські посадовці масово отримують начальницькі посади в органах так званих "ЛНР" та "ДНР" та нових фейкових органах на тимчасово окупованих українських територіях. Для прибульців з рф це наче соціальний ліфт. Про це інформують журналісти видання "Медуза", які провели спеціальне розслідування.

Як стверджують представники "Медузи", найбільше росіян призначили на високі чиновницькі посади в ДНР. В уряді так званої ДНР 6 з 24 членів тільки прибули з Росії. В керівних органах так званої "ЛНР" російських посадовців є менше.

Але за літні місяці таких призначень побільшало. Для прикладу, 18 серпня очільник уряду так званої ДНР Хоценко погодив призначення 5 посадовців з рф на керівні напрямки. Як він це пояснює, це – правильний курс, оскільки "ДНР" нібито "йде на зближення з Росією".

На тимчасово окупованих територіях Запорізької, Херсонської та Харківської областей нашої країни нові керівні органи теж мають в своєму складі російських посадовців. "Прем'єром" став колишній вологодський віцегубернатор Антон Кольцов в Запорізькому регіоні, калінінградський посадовець Сергій Єлісєєв отримав аналогічний пост в Херсонському регіоні.

Як інформують джерела цього російського медіа, посадовців для фейкової влади вишукують серед представників політичного блоку адміністрації російського президента.

Кандидати – це слухачі кремлівської "Школи губернаторів" і випускники конкурсу "Лідери Росії", вони працюють за ініціативою

високопосадовця адміністрації Путіна Сергія Кирієнка. Він ще відомий, як "кремлівський куратор захоплених територій".

Для російських посадовців передбачена хороша мотивація зарплатами – їх заробітки у 2-3 рази вищі, ніж на батьківщині. Для прикладу, чиновник середньої ланки на рівні регіонального міністра отримує виплати приблизно 500 тисяч рублів.

"Окремим особливо цінним фахівцям можуть запропонувати зарплату більше мільйона", – розповідають інформатори журналістів

Деякі чиновники розуміють це призначення на окупованій території – на рівні тимчасового відрядження. Їх обов’язок – "наглядати" за посадовцями з цих регіонів, що працюють, як муніципали. Для прикладу, Санкт-Петербург зараз "шефствує" над Маріуполем, тому петербурзькі посадовці тимчасово керують в цьому регіоні. Та й оплачують таке "шефство" вдвічі більше, ніж на батьківщині.

Інформатори стверджують, що така практика відряджень російських чиновників в окуповані регіони продовжуватиметься. Є причини – РФ не дає кошти місцевим посадовцям, так само українські мешканці не йдуть на співпрацю з окупаційним режимом.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Кремль більше не бачить мирної угоди з Україною.