Сіярто закликав політиків в Європі пристебнути ремні та дивитись, як Угорщина розв'язує питання війни в Україні

Петер Сіярто заявив, що Угорщина намагається закінчити війну в Україні. За словами очільника МЗС Угорщини, попри критику ЄС, Орбан й надалі буде відстоювати свою політику.

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто заявив, що європейські політики, які підтримують постачання зброї Україні мають пристебнути ремені та слідкувати, як Віктор Орбан здійснює "миротворчу місію" щодо закінчення війни.

Петер Сіярто у Facebook опублікував відео, де підбив підсумки першого тижня головування Угорщини в ЄС.

"Сьогодні неділя, тож перший тиждень угорського головування в Союзі закінчився. Тепер всі можуть бути впевненим, що наступні пів року будуть місією миру, щоб нарешті принести мир нашому сусіду", - написав Сіярто.

За словами очільника МЗС Угорщини, Віктор Орбан відчув різку критику через поїздку до Москви, яку лідери ЄС не схвалили. Проте, Сіярто наголосив, що Угорщина й надалі буде відстоювати свою позицію для якнайшвидшого закінчення війни в Україні.

"Ці нападки не стримують і не бентежать нас, миротворча місія посилюється, тому я прошу європейських провоєнних політиків пристебнути ремені безпеки і наступного тижня уважно стежити за подіями", – підсумував Сіярто.

Нагадаємо, що Віктор Орбан на початку липня здійснив свій перший візит до України з початку війни. Під час розмови з Зеленським угорський прем'єр закликав президента України переглянути свій погляд на мир та припинити вогонь, щоб швидше домовитись з Росією. Через кілька днів після зустрічі з Зеленським, Орбан здійснив переліт до Москви, де зустрівся з російським диктатором Володимиром Путіним, який відкинув пропозицію припинити вогонь.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Орбан розповів, як Зеленський відреагував на його пропозицію припинення вогню заради швидкого миру в Україні.

Також "Коментарі" писали про Віктора Орбана, який після візиту в Україну та Росію заявив, що наступні його поїздки в інші країни усіх здивують.