Ситуація вкрай важка: ворог розпочав третю спробу вибити війська ЗСУ з Курської області

Ворог продавив оборону ЗСУ і зайшов у тил деяких бригад в Курській області

Росіяни почали третю спробу вибити Сили оборони з Курської області, повідомив в Телеграмі воєнкор Богдан Мірошніков. За його словами, кількість залученої техніки для штурмів в лобову вражає.

"Ворог зміг провести рейд на 3-4 км в глибину наших порядків, але поки не зміг закріпитися. Бої тривають. З певних ділянок окупант вже витіснений та зачищений", - відзначив Мірошніков.

За його словами, на першому етапі ворог хоче притиснути Сили оборони до Суджі. На другому етапі – повністю вибити військових із Курської області. Третім етапом ворог бачить створення буферної зони на 20-25 км в глибину на нашій території вздовж кордонів від Брянської до Бєлгородської областей.

"На даний момент, я не бачу у ворога можливостей та відповідних сил для здійснення етапів 2 та 3. А ось витиснути наші сили до Суджі теоретично ворог може. Але не факт, що зможе", - відзначив експерт.

За його словами, угрупування ворога від Стародуба до Бєлгорода - це більше 100 тис особового складу та під 2 тис. одиниць техніки.

"Окупант поки робить перші серйозні спроби діяти, і угрупування їх вже є більш цільним та керованим", - додав Мірошніков.

У свою чергу військовий Кирило Сазонов відзначив, що погані новини з Курської області, які просочують в інформаційний простір є правдивими.

"Противник продавив нашу оборону, це для нас лівий фланг. І зайшов у тил кільком нашим групам. Ситуація дуже тяжка. Зв'язок є, але проблеми у логістиці. Напевно, це зовсім не військова таємниця, карти у всіх є, а супротивник тим більше знає ці місця краще. Без деталей – командування робить усе можливе. Була важка ніч та вранці ситуація без змін", - написав Сазонов у Фейсбуці.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав про загибель 9 військових в Курській області.