Ситуація стрімко погіршується: Сили оборони можуть потрапити у справжній котел

Вугледар під контролем Збройних сил може перебувати кілька днів, а може і годин

Збройні сили України, ймовірно, будуть змушені залишити Вугледар у Донецькій області, про це в інтерв'ю NV сказав військовий оглядач Денис Попович.

За його словами, протягом останніх тижнів ситуація для Сил оборони та ЗСУ, які утримували місто протягом понад двох з половиною років, стала вкрай несприятливою.

Як підкреслив експерт, російські війська просуваються з двох напрямків: із заходу та північного сходу, і ці маневри створюють реальну загрозу оточення.

"Тобто це не напівоточення, там є загроза фізичного оточення, не оперативного. Я не думаю, що будуть розвиватися бої в місті", - відзначив експерт.

Попович додав, що російські війська вже закріпилися на околицях міста, однак цей факт не є визначальним. Найбільша небезпека полягає у маневрах противника з двох напрямків, що, ймовірно, змусить українські сили відійти з Вугледара, аби уникнути оточення.

"Не знаю, чи години визначають терміни перебування Вугледара під контролем Збройних сил України, але дні - ця оцінка є вірною. Хоча, можливо, і години. Тобто там ситуація стрімко погіршується", - підсумував Попович.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що ЗСУ будуть виходити з Вугледару, щоб не потрапити в оточення. Таке рішення може бути прийнято протягом найближчих годин або діб.

Також "Коментарі" розповідали, що ситуація у Вугледарі є однією з найбільш складних за останні декілька днів, хоча ми знаємо, що до спроби оточити цей населений пункт ворог вдавався і раніше. Відомо, що вчора окремі групи російських бійців зайшли зі сходу у Вугледар. Тож динаміка не на нашу користь. Втім, як відзначають експерти, наразі мова про повне оточення Сил оборони не йде.