Ситуація під Покровськом може кардинально змінитися: у ЗСУ зробили обнадійливу заяву

За останні два тижні ворог не просунувся на Покровському напрямі

Спектр усіх засобів, які Сили оборони України приготували російським окупантам, "змінять ситуацію цілком і кардинально", зокрема на Покровському напрямку. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в ефірі загальнонаціонального телемарафону зробив командир 425-го окремого штурмового батальйону "Скеля" майор Юрій Гаркавий.

Військовий зазначив, якщо раніше ворог посиленого і впевненого просувався вперед, наближаючись до Покровська, то тепер такого поступу практично не відбувається. Дій Збройних сил України дають свої плоди.

"На сьогодні, за два тижні ворог не просунувся. Навпаки, ми маємо успіхи. Не буду з міркувань безпеки говорити де саме. Але впевнений, що вони (росіяни – ред.) навіть керівництву своєму не доповідають, що ті населені пункти вже не їх", - розповів захисник.

За його словами, нашим бійцям вдається повертати під свій контроль не лише вулиці, а й населені пункти, щоправда, невеликі. На сьогодні, Новогродівка, Миколаївка – це там, де ворог намагається інтенсивно діяти, ЗСУ йому збивають потенціал та просуваються.

Також, за його словами, ворог не настає таким великим потенціалом, як це було нещодавно. При цьому інтенсивність штурмів російських окупантів не зменшилася, але до піхотних груп противник залучає значно меншу кількість військовослужбовців.

"Якщо тиждень тому він ще йшов від 20 до 40 осіб на одну мою позицію, то на сьогодні 3-6 вони зібрали. Але все одно йдуть. Тобто кількість впала, але інтенсивність - ні", - підкреслив він.

Крім того, серед російських окупантів, які за останній тиждень поповнили український обмінний фонд у зоні відповідальності їхнього підрозділу, помітно менше військових із професійним професійним досвідом.

Читайте також на порталі "Коментарі" - чи справді росіяни видихнулися на Покровському напрямі: що кажуть військові.