Ситуація на Сумщині: Мешканці виїхали і передали населені пункти під контроль ЗСУ

Від невмотивованої російської агресії найбільше страждають 5 населених прикордонних пунктів Сумської області, про це в ефірі Радіо Свобода сказав голова Сумської ОВА Володимир Артюх

Як повідомив голова Сумьскої обласної військової адміністрації Володимир Артюх, 5 населених прикордонних пунктів Сумщини наразі найбільше страждають від обстрілів. Як відзначив службовець, у кожному з цих сіл залишилося від трьох до десяти людей. За інформацією Артюха, зараз їх евакуацією займаються представники Збройних сил.

Втім, як повідомив голова Сумської ОВА, на Сумщині повністю покинутими є 22 населених пункти. За його словами, мешканці передали ці села під управління ЗСУ. Артюх повідомив, що за наявною інформацією, ті сили і засоби, які зосередив ворог біля кордону, є недостатніми для того, щоб організувати прорив.

Разом з тим Артюх додав, що зараз найбільше мешканці Сумської області страждають від ракетних ударів, якими ворог активно руйнує інфраструктуру області.

При цьому речник Оперативного командування "Північ" Вадим Мисник повідомив, що Сили оборони на Сумщині виконують бойові завдання з утримання державного кордону та недопущення російських ДРГ. За його словами, українські військові займаються ущільненням першої, другої, а також третьої ліній оборони.

Окрім того, Мисник також підкреслив, що станом на зараз немає великого угрупування російських військових, яке б могло організувати вторгнення на територію Сумської області.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що починаючи з 12 березня, росіяни почали активно наносити удари по Сумській області. Місцеві мешканці змушені були евакуюватися, оскільки, за їх словами, окупанти влаштували їм пекло на землі. Разом з тим, є думка, що росіяни влаштували мирним жителям терор як помсту за дії російських добровольців на території Курської та Білгородської областей РФ.