Головна Новини Суспільство Війна з Росією Ситуація на Луганщині важка: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

Ситуація на Луганщині важка: що відомо

Ворог концентрує сили на Сєвєродонецькому напрямку

30 травня 2022, 10:40
Поділіться публікацією:

В області дуже важка ситуація, українські військові тримають позиції, щоб в тилу встигли накопичити достатньо озброєння та перегрупуватися для наступу. За словами голови ОВА Сергія Гайдая, на Луганщині вже є закордонна техніка, вона вже гарно себе зарекомендувала.

Ситуація на Луганщині важка: що відомо

Фото Телеграм Луганська ОВА

Станом на ранок 30 травня, ворог потроху просувається в середину міста Сєвєвродонецька, тривають тяжкі бої. В неділю, 29 травня, окупанти вже були на північно-східних та південно-східних околицях, загинуло двоє цивільних українців, п’ятеро отримали поранення, також окупанти розстріляли авто з волонтерами — чоловіки живі та доставлені до лікарні. Також поранення отримали двоє мешканців Сиротиного. Людей госпіталізували до лікарень Донеччини. Є дані про обстріл автомобіля лікарів, машина пошкоджена, троє медиків зникли, зв'язку з ними немає.

"В росіян тактика залишилася такою, як і була — години 3-4-5 інтенсивні обстріли, потім наступ, піхота їх гине, потім знову обстріли — далі наступ. Температура на вулиці вже висока й на всіх околицях є стійкий трупний запах, бо вони не забирають свої трупи. Трохи просунулися в місто, зараз гатять тільки по позиціям ЗСУ", — говорить губернатор.

Однак в місті вже обстріляно 90% житлового фонду, з них 60% сильно зруйновані, а критична інфраструктура взагалі знищена. Відновлювальні роботи наразі не можливі, згоріли навіть магістральні газові труби, електропідстанції зруйновані вщент. В місті є зв'язок лише в лікарні, де стоїть Старлінк та в центрі гуманітарної допомоги.

Також тривають важкі бої за Лисичанськ, місто під контролем України, а от траса Лисичанськ-Бахмут постійно обстрілюється. Наразі пересуватися нею неможливо. Гуманітарну допомогу доставляють щодня іншими дорогами, проводять евакуацію місцевих мешканців.

Сергій Гайдай говорить, що ворог гатить з усього озброєння, яке має, в тому числі й авіації. Саме в районі міст Лисичанська та Сєвєвродонецька ситуація на фронті найскладніша. Але українські військові там тримаються, поки в тилу не отримають необхідну для наступу зброю, не перегрупуються, щоб робити контратаки. За його словами, це може бути не раніше кінця червня. 

Лише за минулу добу у Сєвєродонецьку зруйновано внаслідок обстрілів 12 будинків, у Лисичанську – 18, у Врубівці – 10 та будинок культури, у Золотому – три, у Нирковому, Миколаївці, Вікторівці – по два. Росіяни стягують до Сєвєродонецька боєприпаси та техніку у великій кількості.

Як писав портал "Коментарі", окупанти переповідають один одному про величезні втрати.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/luhanskaVTSA
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини