Ситуація на Курщині змінилася: скільки тепер ЗСУ контролюють території РФ

З боку України бойові дії перейшли до оборонних

Російські війська посилюють тиск на позиції Сил оборони біля Курської області. І тепер ключове завдання не так взяти під контроль нові території в РФ, як не втратити ті, що контролюємо сьогодні. На початку операції, після першого етапу, ЗСУ контролювали 1300 квадратних кілометрів Курщини. А зараз, за різними оцінками, близько 750. Як передає портал "Коментарі", про це в ефірі Radio NV розповів генерал-лейтенант Ігор Романенко.

Генерал-лейтенант зазначив, що небезпека ситуації полягає в тому, що росіяни дійсно поступово нарощують зусилля щодо відтіснення українських військ до кордону.

"Для того, щоб зупинити наше просування, ворогові вимагалося від 30 тисяч (особового складу, – ред.). А для того, щоб відтіснити до кордону, треба від 80 до 120 тисяч угруповань", – розповів Романенко.

Військовий додав, що російські окупанти продовжують нарощувати сили у цьому регіоні, щоб досягти цієї позначки.

За словами Романенка, Росія перекинула до Курської області до 20 батальйонів (може налічувати від 400 до 800 осіб).

"Специфіка в тому, що не частинами, щоб не помічали, а з частин беруть батальйоном. Щоб значно не зменшувати потенціал частин, які на сході діють. Частину територій уже взяли під свій контроль - близько 10 населених пунктів. Наносилися контрудари - два з півночі, один із заходу та один із південно-східного напряму", - зазначив Ігор Романенко.

Генерал-лейтенант каже, що з боку України бойові дії наразі перейшли до оборонних.

Читайте також на порталі "Коментарі" - "жорстока" засідка у Курській області: чи справді ЗСУ згортають "Курськ".