Ситуація на фронті не на першому місці: Зеленський назвав ключовий фактор готовності Путіна до переговорів

Президент заявив, що багато у війні РФ проти України вирішить результат виборів президента США

Готовність Кремля до переговорів щодо припинення війни проти України залежить від низки чинників. Але головний із них – це позиція майбутнього президента США. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву під час спілкування з представниками мас-медіа зробив президент Володимир Зеленський.

"На мою думку, по-перше, це залежить від виборів у Сполучених Штатах. Я думаю, що вони спостерігатимуть за політикою Сполучених Штатів у цьому питанні. А Сполучені Штати продемонструють політику дуже швидко після виборів, на мою думку", - висловився. український лідер.

Зеленський додав, що цю інформацію він отримував під час зустрічей із кандидатами у президенти США – Камалою Гарріс та Дональдом Трампом.

"Я вважаю, що вони не чекатимуть до січня: вони нічого не зможуть зробити відповідно до їхніх повноважень, але щось зможуть", - розповів Зеленський.

За його словами, друга історія – з енергетикою, із вільним судноплавством.

"Також якщо нам вдасться отримати результат за цими двома пунктами, це також буде сигнал, чи готова Росія закінчувати війну", - додав президент.

Як третій пункт Зеленський виділив роботу України з деякими країнами Глобального Півдня.

"Ми її проводимо. Є зустрічі. Різні країни, різні контакти. Сибіга сьогодні поїхав до Туреччини. Завтра Рустем Умеров та Андрій Єрмак поїдуть до іншої країни Глобального Півдня", - додав президент.

За його словами, Курська операція на всіх дуже вплинула. Особливо на гравців Глобального Півдня. Для них це стало серйозним шоком та сигналом, який говорить про стан армії Росії. І ось уже протягом кількох місяців путінська армія не може витіснити українських військових із території РФ.

Читайте також на порталі "Коментарі" - чи справді ми наближаємося до переговорів: про що говорять заяви Зеленського та Путіна.