Ситуація близька до критичної: доля одного із ключових міст фактично вирішена

Україна може втратити Вугледар, на цьому напрямку тривають важкі бої

На вугледарському напрямку ситуація близиться до критичної, про це повідомляє воєнкор Богдан Мірошніков.

За його словами, після захоплення більшої частини території шахти "Південнодонбаська №3", ворог очікувано намагається обійти наші подальші позиції загальним вектором на Богоявленку.

При цьому, відзначає Мірошніков, у напрямку Золотої Ниви також тривають важкі бої, ворог не цурається ходити в механізовані штурми, які називають банзай-атаками, за якими слідують мʼясні хвилі.

"Рано чи пізно окупант, скоріш за все, зможе дістатися як Богоявленки, так і Новоукраїнки з Шахтарським, після чого доля Вугледара фактично буде вирішена, на жаль", - підкреслив Мірошніков.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Времівський плацдарм — це той плацдарм, який був відвойований Силами оборони ще минулого року. І саме його розглядали як один із перспективних з боку Російської Федерації, де будуть атаки, тому що це Вугледар. Тому що сьогодні тиск іде на населений пункт Водяне — це один із флангів Вугледара. Експерти відзначають, що Вугледар узяти в лоб понад 2,5 роки ворог не може, тому сьогодні намагається застосувати єдину, скажімо так, тактику росіян, якій уже десятки років, — це взяти населений пункт в оточення, принаймні в оперативне оточення, узяти в кліщі й тоді вже тиснути з лівого й правого флангу й оволодіти цим населеним пунктом.

При цьому говорять, що проблема Вугледара в тому, що він давно особливо не прикритий населеними пунктами, а сам по собі є висотою. Інші панівні висоти — на шахтах Південнодонбаська #1 та #3 (терикони).