Сирський відреагував на трагедію у Полтаві

Сирський наголосив, що військова служба правопорядку у Збройних Силах України максимально залучена до оперативного розслідування цієї події

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський відреагував на трагедію в Полтаві, де російські терористи завдали ракетного удару по навчальному закладу, зазначивши, що військова служба правопорядку у Збройних Силах України активно працює над розслідуванням цього злочину.

Сирський повідомив, що удар було здійснено двома ракетами "Іскандер", внаслідок чого значна кількість людей загинула і багато отримали поранення. Під завалами опинилися десятки осіб, а також постраждала територія сусіднього лікувального закладу.

"Мої щирі співчуття всім рідним та близьким загиблих. Біль і сум за загиблими…", — висловив співчуття Сирський. Він наголосив, що Росія має відповісти за свої воєнні злочини, і що винні неодмінно будуть покарані, адже такі злочини не мають терміну давності.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, як російська агресія ускладнила рятувальні операції. Російський балістичний удар по Полтаві призвів до загибелі 41 людини та майже 200 поранених. Повітряні тривоги, що лунали протягом години після атаки, завадили рятувальникам швидко розпочати пошук постраждалих. Про це повідомив депутат Полтавської міської ради Сергій Каплін.

За словами Капліна, всі лікарні міста на цей момент заповнені постраждалими, а медичний персонал працює на межі можливостей. Повітряна тривога пролунала у Полтаві саме в момент вибуху, що значно ускладнило евакуацію та доступ до бомбосховищ. За словами Сергія Капліна, після першого удару тривога поновлювалася кілька разів протягом години, що створювало додаткову загрозу для рятувальників та цивільного населення.

Депутат наголосив, що внаслідок дій російської армії рятувальники були змушені неодноразово переривати свої роботи і повертатися в укриття через загрозу нових ударів.