Сирський розповів, якої зброї найбільше потребують ЗСУ

Головнокомандувач ЗСУ повідомив, що практична співпраця з Альянсом буде посилена

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський назвав черговим "мостом" між Україною та НАТО угоду "Український компакт".

"75-й Вашингтонський Саміт НАТО. Сильний візит президента і його команди. Триває важка дипломатична робота щодо консолідації міжнародної підтримки України на незворотному шляху до членства у Північноатлантичному Альянсі. Маємо чіткі зобов'язання країн-партнерів. Підписано комплексний документ щодо підтримки України під назвою "Український компакт". Потужний колективний договір став черговим елементом "мосту" України до НАТО, зокрема з точки зору військової та військово-технічної інтеграції", - заявив Олександр Сирський.

Головнокомандувач ЗСУ наголосив, що військову компоненту практичного співробітництва України з Альянсом буде суттєво посилено.

"Нам особливо важлива підтримка України летальними системами озброєння, сучасними комплексами протиповітряної оборони, стійким і безперебійним постачанням ракет та боєприпасів", - відзначив він.

Олександр Сирський також висловив вдячність союзникам за чітку позицію по засудженню Росії та тих, хто допомагає їй вести війну.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що дрони є одним із пріоритетів для армії, оскільки в реаліях сучасних бойових дій кількість поразок безпілотниками виходить на один рівень із артилерією. Таку заяву у Facebook зробив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський. Головком повідомив, що провів чергову робочу зустріч за участю найуспішніших командирів бойових підрозділів БПЛА – Мадяра, Ахіллеса, Фармацевта, Флінта, Діма, Чарлі, Гуру, К-2 та інших. Як уточнив Олександр Сирський, "наше завдання – технологічно бути на крок попереду ворога як у поразці дронами, так і у захисті від них".