Сирський розповів, що сталося під Покровськом завдяки Курській операції

Головком вважає, що Курська операція позбавила РФ можливості маневру на Покровському напрямку

Українські війська роблять все можливе, щоб не втратити Покровська. Зокрема, Курська операція позбавила РФ можливості маневрувати своїми частинами. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в інтерв'ю "CNN" зробив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський.

Журналіст поставив головкому пряме запитання, чи Курська операція відволікла сили РФ з Покровського спрямування і чи може Україна втратити Покровськ. На це Олександр Сирський відповів, що за останні 6 днів супротивник не просунувся ні на метр, тож стратегія України працює. Він наголосив, що робиться все можливе, щоб місто Покровськ не було втрачено. Нині там зміцнюють оборону.

"Звичайно, супротивник зосередив на Покровському напрямку найбільш підготовлені свої частини. Але ми позбавили його можливості маневрувати своїми частинами та перекидати свої частини посилення з інших напрямків", - сказав Олександр Сирський.

Головнокомандувач ВСУ підкреслив, що хоч Росія і не перекинула з району Покровська багато військ, за винятком однієї бригади морської піхоти, але тепер ворог не може маневрувати своїми резервами так, як раніше. Понад те, це ослаблення відчувається інших напрямах. За словами Сирського, кількість артилерійських обстрілів та інтенсивність наступальних дій знизилися.

"Покровський напрямок, по суті, залишається для нас найпроблемнішим. На інших напрямках ситуація стала більш стабільною. Тому я вважаю, що цю стратегію було обрано правильно, і вона принесе нам бажаний результат", - резюмував він.

Читайте також на порталі "Коментарі" - місяць Курської операції ЗСУ: чи досягнуто мети, що далі. Експерти детально проаналізували ситуацію.