Сирський розповів про зміни в Курській області: скільки тепер населених пунктів під контролем України

Україна збільшила кількість населених пунктів, які знаходяться під її контролем у Курській області.

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський доповів Володимиру Зеленському, що в Курській області Росії Україна контролює 82 населені пункти. Також український генерал повідомив про збільшення територій, яка перебуває під контролем України.

Володимир Зеленський опублікував відео зі ставки президента під час якої заслухав доповідь головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського. За словами українського генерала, ЗСУ в Курській області на різних ділянках мали просування.

"Від початку поточної доби наші війська на окремих напрямках просунулися від 500 м до 1,5 км, відбили три контратаки противника, продовжують ведення наступальних дій. Загалом від початку операції на території Курської області наші війська просунулися по обороні противника на 35 км", - сказав Сирський.

Крім того, головнокомандувач ЗСУ повідомив про кількість населених пунктів, які опинились під українським контролем у Курській області.

"Збройні сили України просунулися на відстань до півтора кілометра на окремих напрямках у Курській області від початку поточної доби і на цей час уже контролюють 1150 кв. км території" - додав Сирський.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Сирський під час минулої доповіді Зеленському розповів про захоплення російського міста Суджа у Курській області. Крім того, генерал вказав на успішне поповнення обмінного фонду - ЗСУ захопили близько 100 російських солдатів.

Також "Коментарі" писали про те, що росіяни знайшли винного у прориві російського кордону в Курській області. Ним виявився російський генерал, який командував армією РФ під час українського контрнаступу на Харківську область.