Сирський казав військовим, що готується наступ, проте його не зрозуміли

Олександр Сирський, коли відвідував військових на Покровському напрямку, говорив їм, що скоро буде наступ, проте ніхто не міг здогадатися, що мова йде про Курщину

Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський кілька тижнів тому відвідав Покровський напрямок, щоб нагородити бійців та оголосити про майбутній наступ. Проте тоді воїни не здогадувалися, що цей наступ буде спрямований на Курську область. Про це розповів начальник служби зв'язків з громадськістю 110-ї ОМБР імені генерал-хорунжого Марка Безручка Іван Сєкач під час телемарафону, коментуючи наступ ЗСУ на території РФ.

За словами Сєкача, за два тижні до початку наступу в Курській області, на Донеччині проводилося нагородження бійців.

"Приїхав командувач і сказав: "Хлопці, тримайтеся, незабаром підемо в наступ", - розповів він.

На той момент воїни, які оборонялися на Покровському напрямку, вважали, що мова йде саме про їхню ділянку фронту.

"Ми думали про себе. Який наступ, коли ми тут ледве тримаємося. Бачите як вони хитро зробили. Дуже розумно зробили і правильно – з противником так треба поступати, треба робити неочікувані кроки. Це дуже вдарило по престижу Росії, по її збройних силах – дуже багато полонених. Це підняло бойовий дух в нас, з’явилася впевненість, що є порох в порохівницях і ще москалям покажемо", - розповів представник 110-ї ОМБР.

Зараз, за його словами, українські бійці уважно стежать за подіями в Курській області і сподіваються на успішне виконання задуму їхніх товаришів.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що 6 серпня ЗСУ розпочали наступ на Курську область. За словами експертів, його, найймовірніше, спланував саме головокм Олександр Сирський. Вони кажуть, що щось подібне під його керівництвом відбувалося тоді, коли військові звільняли від загарбників Харківські область.