"Сіра зона" на Харківщині зростає: з'явилося пояснення від ЗСУ, що це за територія

Наступальним діям ворога на Харківщині передувала масштабна інформаційна кампанія

"Сіра зона" у Харківській області після активізації окупантів на кордоні з РФ зростає. Військові пояснили, що це за територія та як вона там з'явилася. Як повідомляє портал "Коментарі", про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону розповів голова Ради резервістів Сухопутних військ Іван Тимочко.

"Дійсно, після того, як ворог там відступив під час Харківської кампанії (восени 2022 року, - ред), але він ідеально по лінії кордону не зупинився. Все одно там відбувались артилерійські бої, постійно відбувались зіткнення з ДРГ і ворог не зміг виставити свої військові заслони ідеально по лінії фронту і вглиб РФ там утворилась така лінія, різна по товщині 5-10 км, де по суті вона була нечійна, але на території Росії, росіяни і ЗСУ не могли там закріпитися, чи вибудувати якісь потужні фортифікації в тому плані, що одразу завдавались удари", - розповів він.

За словами військового, окупантам для того, щоб ЗСУ не змогли й надалі зайти на територію РФ або збудувати фортифікації, поставили завдання, окрім масштабної інформаційної кампанії, зайняти цю територію.

Іван Тимочко зазначив, що наступальним діям ворога в Харківській області передувала масштабна інформаційна кампанія.

Військовий запропонував згадати, як росіяни нагнітали ситуацію на цьому напрямі. Завдання, яке ставилося перед окупантами, – відтягнути українські резерви та ресурси. Хоча насправді вони там намагалися покращити становище їхніх військ. Бо якщо подивитися, звідки росіяни наступали, то це знамените Шебекіно.

Читайте також на порталі "Коментарі" - в Інституті вивчення війни (ISW) вважають, що російські наступальні операції вздовж кордону в Харківській області, швидше за все, мають стратегічну мету залучити та закріпити українські сили на цій осі, щоб уможливити російське просування в інші райони сходу України.