Сили оборони повільно відступають: де росіяни зібрали всі засоби для прориву

На Покровському напрямку ситуація важка, там ворог зібрав найбільше угруповання військ

На Покровському напрямку російські загарбники зібрали найбільше угруповання, каже військовий, політолог Кирило Сазонов. За його словами, йдеться про 70 тисяч особового складу, половина з яких штурмовики, хоча часто – одноразові.

Сазонов каже, що окупанти працюють малими групами, намагаючись просочуватися у Селидове та закріплюватись там. За його словами, саме на Покровському напрямку зосереджено основну увагу авіації для ударів по наших позиціях. Але прифронтові міста типу Костянтинівки та Дружківки отримують свою частку "уваги" у вигляді КАБів

"За основними напрямками наші відступають. Не тікають із позицій. Чи не провалюють фронт. Повільно відступають і при цьому дуже конкретно "мінусуючи" особовий склад і техніку противника. На мій сержантський погляд – це єдина реальна і найефективніша тактика. Немає позицій, які можна утримати в будь-якій ситуації. "Стояти до останнього" - дуже поганий варіант", - вважає військовий.

За його словами, резерви у ворога не безмежні, і це видно вже зараз за спробами оточувати Селидове, там сил явно не вистачає. Тобто, каже військовий, потрібно або перегрупувати сили, знявши з інших напрямків ще штурмовиків або заводити нові резерви.

"Проблема противника в тому, що всі ці сили мали штурмувати Покровськ та Мирноград. Передова група мала розчистити дорогу основним силам. Як за підручником. Але застрягли на штурмах Селідово та Курахівки, потім довелося вводити все нові резерви, великі втрати і "Битва за Покровськ" перетворилася на "Битву за Селідово", – каже Сазонов.

Тому, вважає він, "взяття Покровська" під величезним питанням.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав , що за інформацією німецького аналітика Юліана Рьопке, російські війська увійшли до міста Селідово Донецької області, яке успішно захищалося з літа.