Штурми з ранку до ночі: росіяни намагаються оточити ще одне місто

Росіяни нарощують тиск на Покровському напрямку, ситуація там погіршується

Російські війська посилюють свої зусилля щодо оточення міста Селидове в Покровському районі Донецької області, про що повідомив лейтенант ЗСУ з позивним "Алекс". За його словами, противник активно штурмує позиції українських військових на півночі від міста та в районі Маринівки.

Алекс зазначив, що російські сили здійснюють атаки виключно піхотою без використання техніки. Попри це, деякі атаки ворога мають мінімальні успіхи, що дозволяє йому поступово просуватися вперед.

"Штурмують з ранку до ночі виключно піхотою, без техніки, на жаль, мають деякі успіхи, що дає змогу потроху просуватися. Ситуацію по карті можете оцінити самі, з днями краще не стає", — написав лейтенант.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що де знаходиться пріоритетний напрямок наступу РФ. Російські війська зосередили свої зусилля на Покровському напрямку, який наразі є пріоритетним для їхнього наступу. Про це повідомив голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко в інтерв'ю для "Еспресо". За його словами, окупанти намагаються досягти не лише військових результатів, але й здійснюють тиск в інформаційному просторі.

Проте варто відзначити, що на цьому напрямку також воюють і нещодавно мобілізовані військові з РФ. Незважаючи на це, зниження інтенсивності атак не спостерігається. Російські військові кидають на фронт усе, що мають, навіть не завжди даючи можливість новобранцям достатньо підготуватися або адаптуватися до умов війни.

Окрім того, Тимочко вказав на те, що російські війська зосереджують зусилля на досягненні успіхів у районі Курахового та Курахівського водосховища, оскільки на напрямку Селидового не змогли досягти швидких результатів.