Схоже було перед наступом на Авдіївку: до чого готується ворог у Маріуполі

Російське командування посилює підготовку, готуючись у новому ривку наступів

Країна-агресор суттєво збільшила темпи підготовки окупантів на полігонах Маріуполя та району. Також активно використовується ствольна артилерія. Як передає портал "Коментарі", про це у Telegram радника мера Маріуполя Петра Андрющенка.

"Фіксуємо нове поповнення таборів підготовки контрактниками з минулого тижня. Полігон між Куликовим та Бабах-Тарамою знову активний. З понеділка системне тренування з використанням стовбурової артилерії", - зазначив радник мера Маріуполя.

За його словами, після прибуття поїзда до порту Маріуполя, всі три полігони в Маріупольсько-Бердянській агломерації активно використовують ствольну артилерію.

"Подібний рівень спостерігався рік тому під час підготовки росіянами Авдіївського наступу", - констатував Петро Андрющенко.

Зазначимо, видання The Wall Street Journal зазначає, що російські війська посилюють тиск на розтягнуту лінію фронту України на сході, ведучи запеклі бої за два міста, які можуть наблизити путінську армію до досягнення її головної військової мети.

Видання зазначає, що загарбники накривають щільним вогнем логістичний центр Покровськ і намагаються захопити важливі висоти у Часовому Яру. Ці два населені пункти, вважають журналісти, можуть дати Росії можливість спробувати захопити решту східної Донецької області, що Володимир Путін неодноразово називав ключовою метою так званої "СВО".

У матеріалі зазначається, що зараз окупаційні війська неухильно просуваються до Покровська. Вони знаходяться лише за кілька кілометрів від міста, за яке Україна продовжує запекло боротися, хоча противник переважає в озброєнні та чисельно. Розуміючи, що настав "золотий час", агресор відновив атаки на Торецьк, Курахове та Вугледар. Обидві сторони борються за досягнення успіхів до листопада, коли холод і перший сніг ускладнять просування, а в США пройдуть президентські вибори.