Шойгу заявив Путіну про захоплення Мар'їнки: реакція ЗСУ

У Збройних силах відреагували на повідомлення про повне захоплення Мар'їнки російськими силами.

Міністр оборони Росії Сергій Шойгу особисто доповів президенту РФ Володимиру Путіну, що російська армія нібито повністю захопила місто Мар'їнка на Донеччині. У ЗСУ спростували заяву російського міністра та повідомили, що бої за місто тривають.

Сергій Шойгу під час зустрічі з Путіним 25 грудня повідомив про взяття міста Мар'їнка Донецької області під контроль Росії. За словами очільника Міноборони РФ контроль над українським містом відкине ЗСУ, зокрема і артилерію, що надасть "додаткових можливостей для подальших дій в цьому напрямку".

На заяви Сергія Шойгу відреагував речник Сил оборони Таврійського напрямку Олександр Штупун, який розповів, що українські сили досі у Мар'їнці, тому місто не захоплене росіянами.

"Зараз наші військові перебувають в адміністративних межах Мар'їнки, але місто повністю знищене. Говорити про повне захоплення Мар'їнки некоректно", - сказав Штупун в ефірі телемарафону.

Нагадаємо, що активні бої за Мар’їнку тривають з березня 2022 року. Росіяни кілька разів заявляли про цілковите захоплення міста, однак українські сили тримали оборонні позиції у населеному пункті. Останні місяці позиції ЗСУ знаходились в обороні у західних районах Мар’їнки. Місто, яке розташоване за 23 км від Донецька до початку повномасштабного вторгнення населяло майже 10 тис. осіб. Більшість населення евакуювали у 2022 році.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що український історик Олександр Алфьоров розповів, які слабкі та сильні сторони має Росія в історичному контексті.

Також "Коментарі" писали, що росіяни авіабомбами обстріляли Нью-Йорк, у місті є поранені.