Шольц зробив заяву про момент, коли закінчиться війна в Україні

Олаф Шольц закликав посилити допомогу Україні. Канцлер Німеччини пояснює, що таким чином можна змусити Путіна закінчити війну в Україні та вивести свою армію.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що війна в Україні закінчиться тоді, коли російський диктатор Володимир Путін виведе свої війська. За словами Шольца, таке рішення Путін прийме лише тоді, коли зрозуміє, що не здатен виграти війну в Україні.

Олаф Шольц виступив на зустрічі європейських соціал-демократів у Румунії та закликав продовжувати підтримувати Україну. За його словами, найкращим рішенням для закінчення війни та уникнення можливого військового конфлікту НАТО з Росією стане "ефективне стримування".

"Війна в Україні закінчиться в той момент, коли президент Путін вирішить вивести свої війська. Однак він прийме це рішення лише тоді, коли зрозуміє, що не може виграти війну на полі бою", - сказав Шольц.

Німецький канцлер наголосив, що європейці мають більше інвестувати у власну безпеку та оборону, щоб у майбутньому ніхто не мав думок щодо нападу на Європу. За словами Шольца, країни мають відкинути деякі "вузькі власні інтереси", щоб створити сильну оборону промисловість в Європі.

Нагадаємо, що Німеччина один з лідерів за кількістю допомоги, яку відправили країни для України. Берлін надав близько 28 мільярдів євро військової підтримки, а також великий арсенал техніки, зокрема зенітні установки Gepard, танки Leopard, системи ППО IRIS-T та інші види зброї.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Німеччині заявили про можливість відправити ракети Taurus Україні у майбутньому. Опозиція країни вважає, що подібні кроки Берлін проходив у питаннях танків та іншої військової бронетехніки.

Також "Коментарі" писали про Володимира Зеленського, яки відреагував на ініціативу президента Франції Еммануеля Макрона щодо можливого введення військ НАТО в Україну у майбутньому.