Селидове отримало величезні проблеми: ворог окупував нові території і підбирається до міста

Росіяни таки зуміли окупувати Цукурине, ЗСУ змушені були відійти, щоб не потрапити в оточення

У Цукуриному ворог прорвав оборону ЗСУ по залізниці.

"Але основні сили мразот не будуть чекати, поки інші закріпляться, і вже атакують птахофабрику в західній частині села. Нічого гарного немає. Дуже важко все це. Повна втрата Цукуриного принесе величезні проблеми Селидовому", - повідомив у Телеграмі воєнкор Богдан Мірошніков.

Згодом він повідомив, що Цукурине таке втрачено.

"Останні бої були за район птахофабрики. Якщо б не було загрози оточення, то ту територію можна було б тримати довго. А так - як вийшло, поки можна було відійти – відійшли", - відзначив експерт.

Окрім того, він розповів, що росіяни окупували Мʼясожарівку і хочуть розширити піщанський плацдарм якомога більше. Наступна мета ворога - це лінія Лозова-Зелений Гай.

"Окупанти дуже чудово розуміють невелику ширину свого вклинення до Кругляківки та Колисніківки, тому терміново переключилися на забезпечення флангів. Окупація Мʼясожарівки та загальний вектор руху на захід, а також від району Піщаного на південь - чудовий тому доказ", - відзначив Мірошніков.

Також експерт розповів, що у Максимільянівці контроль 50/50. За його словами, окупанти прорвалися туди як з боку Георгіївки, вона окупована вже, так і з боку Гострого.

"Про наслідки у разі втрати села навіть говорити не буду - ви і так все чудово бачите. Бої у східній частині Курахового вже починають маячити на горизонті", - додав експерт.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що ще кілька днів тому експерти говорили, що у селі Цукурине ситуація доволі погана. Мова йде про велике село з купою багатоповерхівок. Саме воно прикриває Селідове з півдня, а також лінію Гірник-Курахівка.