Що відбувається в Курській області: про які "подвиги" говорять у Міноборони РФ

Росіяни стверджують, що почали контратакувати українських військових у Курській області

Російські Telegram-канали сурмлять про те, що нібито російська армія пішла в контрнаступ у Курській області. Зокрема, вони повідомляють, що нібито російські військові вночі 10 вересня звільнили населені пункти Снагость, Апанасівку, Гордіївку та 10-й Жовтень у Курській області. Стверджується, що російські бійці у цих селах нібито розпочали "зачистку" від Збройних сил України. Канали повідомляють, що частину українських військових із боєм видавлюють на південному сході Коренівського району.

При цьому заступник начальника Головного військово-політичного управління Збройних сил РФ командир спецназу "Ахмат" генерал-майор Апти Алаудінов також стверджує, що нібито кілька населених пунктів у Курській області було звільнено бійцями ЗС РФ.

"Наскільки я знаю, вже кілька населених пунктів хлопці вже відбили у противника", - сказав він.

Алаудінов назвав російських військових "гідними хлопцями" та додав, що українська сторона нібито зазнала дуже великих втрат.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що ЗСУ 6 серпня розпочали операцію в Курській області та змогли захопити територію деяких селищ. При цьому такі дії українських військових стали для Росії шоком, адже ніхто не наважувався нападати на територію РФ та окупувати її. Тому виходи військових із Курської області вищі посадовці Росії почали прив'язувати до можливих переговорів. Сам диктатор Путін заявив, що головною умовою переговорів з Україною є вихід українських військових з Курської області.

При цьому раніше українські експерти стверджували , що РФ справді має плани контратакувати ЗСУ в Курській області, але для цього їм потрібно зібрати велике угруповання військових.