Що роблять росіяни відразу після просування: про що говорить тактика РФ на фронті

Росіяни хапаються за кожен метр української землі

Незважаючи на розмови про те, що війна зайшла в глухий кут, росіянам таки вдається просуватися і захоплювати нові території на Донбасі. Яку тактику використовує ворог? Видання "Коментарі" розбиралося в цьому питанні, проаналізувавши думки експертів.

Окупанти намагаються звести хоч якісь оборонні лінії

Заступник командира артилерійського дивізіону бригади "Спартан" із Харківського напрямку Станіслав Соколовський в ефірі телеканалу "Еспресо" розповів, що одразу після просування на будь-якій ділянці фронту російські окупаційні війська починають зводити за собою фортифікаційні споруди. Таку тактику вони сповідують і на Запоріжжі, і на Донеччині, і на Харківщині.

За словами експерта, так окупанти намагаються звести хоч якісь оборонні лінії на випадок контрнаступальних дій українських підрозділів.

"Тому це не новина, вони завжди таке проводять, і ми за цим спостерігаємо, стежимо, розвідуємо і виявляємо їхні укріпрайони, вогневі точки, засоби ОВТ і таке інше", – додав військовий.

При цьому він зауважив, що у ворога є перевага у боєприпасах.

"У них працюють певні заводи з виготовлення боєприпасів, тому в них завжди буде, напевно, такий паритет, поки ми не налагодимо певний ресурс для того, щоб забезпечувати всі підрозділи. У нас доволі складно, тому що ворог виявляє наші місця, де ми можемо виготовляти це, налагодити це і зберігати це", – пояснив Соколовський.

В РФ розглядають людей як ресурс, який можна використовувати більш щедро, ніж техніку

Військовий оглядач Денис Попович в ефірі телеканалу FREEДОМ зазначив, що на фронті у російських окупаційних військ переважає тактика атак малими групами. Причина тому – серйозний брак техніки у Росії.

"Тактика "м'ясних штурмів", або, більш нейтрально висловлюючись, тактика атак малими групами, переважає не тільки на Покровському напрямку. Така тактика використовується і на інших ділянках фронту: і в районі Часового Яру, і на Торецькому напрямку", – зазначив він.

За його словами, таку тактику РФ використовує через нестачу техніки та активне її знищення на передовій.

Експерт наголосив, нині на фронті домінують дрони, які знищують техніку. З економічної точки зору вартість танка і витрати на його виготовлення незрівнянні з вартістю дрона і кількістю цих дронів.

При цьому потенціал РФ у живій силі перевищує потенціал у техніці. Людей в Росії багато – "їх можна ще призивати".

"Влада вже збільшує виплати, щоб залучати людей для підписання контрактів зі збройними силами. Тому вони розглядають людей як ресурс, який можна використовувати більш щедро, ніж техніку", – констатував оглядач.

Читайте також на порталі "Коментарі" - буде ще більше м'яса на війну проти України: у Путіна знайшли рішення, як уникнути мобілізації.