Що означає терор Запоріжжя: чи готує ворог наступу на місто та його окупацію

РФ почала бити по Запоріжжю КАБами, чого не було з початку війни, тому з'явилися чутки, що ворог готується до наступу на місто

Протягом минулого тижня російські терористи застосували для ударів по Запоріжжю десятки КАБів, чого не було з початку війни. Після такого терору, каже військовий оглядач групи "Інформаційний опір Олександр Коваленко, виникли версії про те, що окупанти готують наступ на це місто.

При цьому експерт вважає, що удари по Запоріжжю не є підготовкою до наступу на місто. За його словами, якби росіяни формували умови для наступу, то били б вони не по житлових кварталах, а по військових об'єктах, лініях оборони та рубежах.

"Натомість ми є з вами свідками одного з численних епізодів скоєння військових злочинів проти цивільного населення. Це звичайний, кривавий, нещадний терор", - заявив Коваленко.

Втім, він не заперечує, що угруповання "Дніпро" залишається одним із найчисленніших і цілком може собі дозволити операцію рівня зрізу роботинського виступу.

"Але хочу звернути увагу, що лише за минулий місяць до складу ГВ "Північ", а саме, до курскої компоненти угруповання було відправлено кілька підрозділів зі складу ГВ "Дніпро" та з Пологівського напрямку, де оперує ГВ "Схід", зокрема 38-й та 64-й ОМСБр", - зазначив експерт.

Тобто, наголошує експерт, якщо ворог вирішив би готуватися до великого і дуже складного наступу на таке місто, як Запоріжжя, то зносив би насамперед райони, які є потенційними, важкопереборними рубежами і накопичували б угруповання військ.

При цьому Коваленко вважає, що російські окупанти таранитимуть роботинський виступ з метою відкриття Оріхівського спрямування, і кидатимуться на Гуляйполі, а також спробують захопити Макарівку.

"На цьому все. Решта – терор та вбивство українців. Як і завжди, упродовж уже як третього року повномасштабного вторгнення", - підсумував експерт.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав , що російська армія готується до штурмових дій у районі села Приютне Запорізької області.