Що не так із мобілізацією в Україні: чому Захід приречено опускає руки

WSJ пише про те, що Україні все складніше та складніше набирати нових військових у військо

Українське суспільство дуже болісно сприймає тему мобілізації. Тим часом, вирішальним чинником у затяжній війні є саме робоча сила, адже населення Росії в 4 рази перевищує населення України. Західні партнери бачать ситуацію та лише розводять руками, бо не готові допомогти Києву військами. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "WSJ".

У матеріалі йдеться про те, що українська армія стикається з труднощами в наборі нових солдатів, оскільки деякі видатні діячі, включаючи прокурорів, ухиляються від призову, використовуючи фейкові інвалідності.

Ще однією проблемою, що впливає на якість мобілізації, є те, що добровольці фактично закінчилися, і більшість чоловіків ховаються від мобілізації або нелегально їдуть з країни.

Журналісти вважають, що проблема для України ускладнилася контрнаступом 2023 року, під час якого тисячі солдатів принесли в жертву заради незначних вигод. Також на стані армії далася взнаки Курська операція, розтягнувши і без того виснажені підрозділи ЗСУ. Автори матеріалу вважають, що, як наслідок, в Україні суттєво почастішали випадки дезертирства. Також багато солдатів незадоволені відсутністю перспективи демобілізації.

"Нестача людей є критичною проблемою, яку Захід не зможе вирішити лише постачанням, оскільки відправлення західних військ малоймовірне", – йдеться у матеріалі.

Читайте також на порталі "Коментарі" – в Україні посилюють мобілізацію – заходи оповіщення подекуди виходять за межі закону. Як це сталося у Харкові. Чи працівники ТЦК проникатимуть у житло з метою примусової доставки військовозобов'язаних до центрів комплектування, розповів військовий експерт Владислав Селезньов.