Що можна приготувати без світла та газу: прості рецепти

Насамперед, кожен українець має зрозуміти те, що на нас попереду чекає важка та складна зима. Готуватись до сезону холодів слід уже сьогодні.

Враховуючи той факт, що жителі всіх регіонів України практично щодня зазнають ракетних ударів з боку РФ, потрібно бути готовими до повного блекауту. Крім цього, регулярний обстріл об'єктів критичної інфраструктури може позбавити українців усіх благ цивілізації.

Насамперед необхідно вдома організувати стратегічний запас їжі. Обов'язково придбайте продукти тривалого зберігання: консерви, галети та сухарі, паштети, супи та каші швидкого приготування, гранолу, горіхи, консервовані фрукти та овочі. Також у кожного має бути максимально великий запас питної води.

Бажано також придбати газовий пальник, який допоможе вам готувати гарячу їжу прямо в оселі.

Дієтологія Тетяна Лакуса на своїй сторінці в Instagram зазначила, що навіть за відсутності світла, газу та гарячої води ви повинні намагатися харчуватися збалансовано та насичувати організм усіма необхідними корисними речовинами.

Для цього обов'язково вводіть у свій раціон такі продукти:

Як перекушування та додаткове джерело макроелементів можна використовувати гірчицю, мед, варення, шоколад, цукати, згущене молоко і сушені фрукти.


Готуємо без світла та газу: рецепти

Заливати нижчеперелічені крупи можна холодною водою, молоком або кефіром за бажанням.

Гречана каша: крупу заздалегідь замочити водою кімнатної температури молоком або кефіром і дати настоятися від 5 до 10 годин.

Вівсянка або вівсяні пластівці: у холодній воді дати настоятися 30 хвилин або одну годину; у окропі дати настоятися 20 хвилин.

Кускус: у холодній воді дати настоятися 20-30 хвилин; у гарячій воді дати настоятися 5-10 хвилин.

Манна каша: залити холодною водою або молоком, накрити і настоятися 15-20 хвилин.

Перлова каша: у холодній воді дати настоятися від 10 до 24 годин.

Кіноа: залити холодною водою і залишити на ніч.

Також усі каші можна готувати у термосі. Пам'ятайте: 1 година кипіння на плиті дорівнює 4-5 годинам настоювання в термосі.

Раніше "Коментарі" писали про те, що робити, якщо ви застрягли в ліфті та немає світла: . Якщо ви опинилися замкненими в ліфті через раптове відключення електроенергії, то не варто панікувати. Ми підготували вам дієві поради, які допоможуть пережити цю неприємність.