Що буде на фронті у квітні. Чи варто очікувати злам на користь Сил оборони

Зараз російські загарбники зосередили наступальні дії на трьох напрямках, які для них найбільш цікаві. Про це в ефірі телемарафону повідомив військовий експерт Олександр Мусієнко. За його словами, зараз Сили оборони в активній обороні

Як повідомив Олександр Мусієнко, на даний момент окупанти ведуть найбільш інтенсивні бойові дії в районі Часового Яру, Іванівського, і це напрямки Мар’їнка і Авдіївка. При цьому, за його інформацією, можна говорити, що на Лиманському напрямку атаки загарбника частково зменшилися. Також, каже експерт, з меншою інтенсивністю ворог атакує Куп’янськ, Роботине та Вербове.

Справа у тому, каже Мусієнко, що ворог вирішив сконцентрувати всі свої сили та ресурси на тих напрямках, які для нього є пріоритетними. В першу чергу мова йде про Вугледар та Часів Яр. Їх ворог хоче захопити через висоти.

При цьому експерт підкреслив, що зараз Сили оборони навіть попри так званий снарядний голод знаходяться в активній обороні. На деяких ділянках навіть попри брак боєприпасів українські військові зуміли відтіснити ворога.

В такій ситуації, каже Мусієнко, не варто очікувати, що найближчим часом чи навіть у квітні українські військові зможуть зламати ситуацію на фронті.

"Я б не чекав у квітні якогось істотного переламу, тому що його просто не можливо досягти за поточних умов",
- підкреслив Мусієнко.

За його словами, якщо Сили оборони до квітня отримають більше артилеріє та боєприпасів, то це допоможе військовим краще укріпити лінію оборони і працювати над виснаженням ворога та зменшенням його наступального потенціалу.

"Найважливіше - не надати їм перегруповувати свої ближні тили й готуватися до нових наступальних дій, пожвавлювати ці активні дії",
- підкреслив експерт.

При цьому він додав, що у виснаженні ворога суттєво допомогли б ракети та літаки, які б партнери могли передати Україні.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що зараз ситуація на фронті дуже складна. Проте, як кажуть самі військові, неможна дати ворогу перемогти, бо тоді Україна втратить все.