Ще одна країна підштовхує Україну до переговорів: закликає до "розсудливості"

Президент Казахстану заговорив про «винищення» народів та закликав до переговорів РФ та України

Як заявив президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв, виступаючи на пленарному засіданні Astana Think Tank Forum, альтернативою мирному врегулюванню війни в Україні є війна на винищення. При цьому він підкреслив, що нібито деякі сили у світі, можливо, зацікавлені у ній.

"Іншого шляху немає. Альтернатива - це війна на взаємне винищення. Можливо, деякі світові сили зацікавлені в цьому, але це шлях у прірву", - зазначив Токаєв.

Крім того, він заявив, що "прагнення миру шляхом конструктивних переговорів - це не ознака слабкості, а прояв стратегічної розсудливості".

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав , що нібито західні партнери активно схиляють Україну до переговорів із Росією. При цьому Україна нібито має віддати РФ окуповані території, а за це може отримати гарантії безпеки у вигляді вступу до НАТО, але не всієї території. Крім того, з'явилася інформація про те, що оскільки план перемоги Володимира Зеленського нібито не спрацює, оскільки в ньому важливу роль відіграють саме західні союзники, то наступним стане якийсь "план світу", який нібито вже непублічно на рівні представників починають обговорювати. Він нібито буде таким собі міксом мінських та стамбульських домовленостей. При цьому як Україна, так і РФ підуть на компроміси, але Україна більшою мірою.

План нібито передбачає, що РФ готова піти із Запорізької, Херсонської та Харківської областей, але хоче отримати Крим та Донбас, а також гарантії того, що Україна не стане членом НАТО. Ще одна обов'язкова умова – скасування санкцій проти РФ, насамперед у банківській сфері.