Самопроголошена "ДНР" відкрила посольство в РФ: що відомо

Квазіреспубліка відкрила "дипломатичні" представництва в росії

Окупаційна влада самопроголошеної так званої "ДНР" 12 липня відкрила в росії "посольство" в будівлі неподалік Садового кільця в Москві. Урочистості відбулися без російських високопосадовців. "Послом" "ДНР" призначена Ольга Макеєва, посаду "міністра закордонних справ" псевдореспубліки обіймає Наталія Ніконорова. Про це пише Reuters.

За словами Ніконорової, на імідж "ДНР" не впливає те, що так званий "суд" "республіки" засудив до смертної кари військовополоненних іноземців - британців і марокканця за те, що вони воювали як "найманці" за Україну, та додала, що найманство - це жахливий злочин. "Міністр" наголосила, що "найвища міра покарання є в нашому законодавстві і не прив’язана до подальшого процесу визнання ДНР іншими державами". Крім того, "міністр" заявила, що "незалежність "ДНР" може невдовзі визнати й Північної Корея.

Нагадаємо, що британці Ейден Аслін і Шон Піннер і марокканець Брахім Саадун були засуджені "судом" "ДНР", від їх імені подано апеляції, які мають розглянути.

Родичі полонених кажуть, що вони військовослужбовці-контрактники української армії, тому мають право на захист Женевських конвенцій про поводження з військовополоненими.

Як писав портал, правоохоронці затримали екс-нардепа за вимагання 10 тисяч доларів. Затримання провели 12 липня в столиці, колишньому політику оголосять підозру, повідомляють в Офісі Генерального прокурора. Досудове розслідування проводять працівники Голосіївського управління поліції разом зі співробітниками управління стратегічних розслідувань.