Самі росіяни вже не впораються: ЗМІ дізналися, навіщо насправді Путін попросив у Кіма солдатів

FT пише про те, що Путін за допомогою військ із Північної Кореї хоче відбити Курську область

Є ймовірність, що Кремль не наважиться використати військових Північної Кореї на території України, а кине їх у бій проти Сили оборони України, але лише на території Курської області РФ, де ЗСУ утримують частину території. Північнокорейські війська може бути замасковані під бурятів і якутів. Їхнє ключове завдання - допомогти Росії повернути під контроль Москви всю Курську область. Як повідомляє портал "Коментарі", про це свідчать відеоматеріали, які опублікувала розвідувальна служба Південної Кореї, пише Financial Times.

Посилаючись на українських аналітиків, ЗМІ зазначає, що росіяни поки що не мають сил цих сил для того, щоб переламати хід війни. РФ потрібно подвоїти свою 50-тисячну кількість військ у Курській області, щоб витіснити українських військових та провести нову хвилю мобілізації, щоб досягти успіхів уздовж лінії фронту в Україні.

У той же час, старший науковий співробітник з питань наземної війни в Королівському інституті об'єднаних збройних сил Великобританії Джек Уотлінг вважає, що здатність КНДР допомогти Росії поповнити війська може створити для України ще більше труднощів.

Читайте також на порталі "Коментарі" - у Байдена озвучили нові цифри: скільки військових КНДР нарахували до РФ.

Також видання "Коментарі" повідомляло – коли у світі активно обговорюється питання відправлення військових КНДР в Україну саме час згадати про червневу угоду про військове співробітництво між Росією та Північною Кореєю. У ньому є секретний пункт, який дає КНДР дозвіл направити на війну в Україну першу хвилю приблизно з 1000 північнокорейських солдатів. Про це розповів колишній російський розвідник, поінформований про деталі пакту, пише The Wall Street Journal.