Ряди армії РФ зменшуються: Путін зіткнувся з несподіваною проблемою на фронті

Путін втрачає російських солдатів не лише у боях. Військові армії РФ масово тікають з фронту.

Російський диктатор Володимир Путін отримав велику проблему на фронті – масове дезертирство. Кількість російських військових, які тікають з передової, постійно зростає і досягло рекордних показників.

За перші сім місяців 2024 року російські військові суди отримали 5204 справи про самовільне залишення місця служби. У порівнянні з 2022 роком кількість дезертирств зросла у десять разів. Тоді за перші сім місяців суди отримали близько 500 справ.

Якщо ж порівнювати з аналогічним періодом 2023 року, то кількість справ про самовільне залишення частини збільшилась вдвічі – з 2396 до 5204. Таким чином у середньому до російських судів надходить по 750 справ. Однак з травня, коли росіяни почали наступ на Харківщину кількість справ про дезертирство збільшилась до 950 справ, або ж понад 30 справ на день.

Згідно з даними Генштабу останні три місяці стали найбільш кривавими для Росіян. Російська армія втратила близько 110 тис. солдатів убитими та пораненими. У липні росіяни щодня втрачали понад 1100 солдатів на день, і очікується, що втрати у серпні будуть не менші ніж 1000 військових на добу.

З 24 лютого 2022 року в Росії зареєстровано понад 10 тис. кримінальних справ про відмову від служби. Сюди входять не тільки втечу з частини, а військові, які звинувачені у невиконанні наказу та дезертирстві. До червня понад 8,5 тис. справ було розглянуто, а військових засуджено. Однак найчастіше судді призначають умовні терміни, що дозволяє командуванню армії РФ цих військовослужбовців знову відправляти на фронт.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Путін виступив з новою заявою про мирні переговори після боїв у Курській області.

Також "Коментарі" писали про реакцію США на скарги Путіна щодо українського наступу на Курську область.